Network to nature – Kunstvereniging Diepenheim

Network to nature – dagproject
Is de hartslag van bomen meetbaar? Kunnen planten verliefd worden? Hoe communiceren planten met elkaar? In het kunsteducatief project network to nature onderzoeken jongeren, kunstenaars en wetenschappers de communicatie van planten. Centraal in het project staat de tuin van kunstenaar
Herman de vries in Diepenheim. Hij ziet de natuur als kunst. ‘In een tijd waarin mensen het contact met de realiteit, de natuur, dreigen te verliezen, laat Herman de Vries mensen weer zien – en ruiken’ schrijft Birgit Donker.
Leerlingen leren zelf onderzoeken te doen naar de communicatie van planten in de seringen-, vlinder- en wintertuin van Herman de vries. Het onderzoek naar de planten wordt vervolgens vertaald naar onze communicatie: social media. De bron van communicatie voor jongeren zelf. Hoe maakt een vlinderstruik een tutorial of een vlog? Hoe praten planten op Whats app?
Leerlingen maken een filmpje, fotoserie, vlog, online profiel naar aanleiding van het onderzoek. Bekijk alle onderzoeken van de jongeren tot nu toe op het blog of de Instagram van network to nature en ontdek de wereld van plant!
Leerdoelen:
  • De leerlingen kunnen in groepjes op het snijvlak van kunst en natuurwetenschap onderzoek doen naar communicatie van planten.
  • De leerlingen kunnen in groepjes hun onderzoek vertalen in een beeldend werk door de communicatie van planten zichtbaar te maken in social media.

Periode                       voorjaar 2019

Duur                           5 uur

Locatie                        op locatie, kunstvereniging Diepenheim

Voorbereiding           geen