Is dit kunst of kan het weg? – Saskia Pekelharing

Projectbeschrijving

Samen met Saskia Pekelharing, illustrator van o.a. kinderboeken, gaan de kinderen op een vrolijke manier kunst bekijken. We bekijken kunstwerken en bespreken waarom iets kunst is? Als pindakaas geen kunst is, waarom de pindakaasvloer van Wim T Schippers dan wel? Als knap geschilderd kunst is, waarom Vermeer dan wel en  het huilend zigeunerjongetje niet?

Pekelharing Is dit kunst

Iedere les gaan we ook ‘kunst maken’  op verschillende manieren, met penselen op stokken. We maken dingen die gedoemd zijn te mislukken en we leren illustratietechnieken.

Deze serie bestaat uit twee lessen waarbij de kinderen iedere les met ander materiaal werken, zowel 2d als 3d. De tweede les besluiten we met elkaar welke van de gemaakte werken “kunst” zijn, en maken we daarmee een museum.

Doel is om kinderen te leren naar elkaars werk kijken en dat van anderen. Ze leren formuleren waarom iets gelukt is en waarom ze het kunst vinden.  Daarnaast gaan ze zelf aan de slag, werken met verschillende materialen en zijn uiteindelijk trots op hun museum!

Activiteit                    serie van twee workshops/lessen op verschillende dagen

Duur                           60-75 min per workshop

Locatie                        in de eigen klas

Voorbereiding           geen

Over Saskia Pekelharing

Saskia Pekelharing is illustrator van kinderboeken,
kleurboeken, geboortekaarten, kleurplaten bij bioscoopfilms
enzovoorts. Haar werk werd internationaal uitgegeven (o.a. New York, India, en Nederland)

Voorbeelden van recent werk dat de kinderen misschien kennen zijn kleurplaten bij films zoals SIV gaat logeren. Haar meeste recente boek wordt tijdens de kinderboekenweek 2017 uitgegeven: “De Salto Sultan”, geschreven door Corien Oranje.

Naast haar werk als illustrator is Saskia ook bevlogen bezig met kunst educatie. Ze geeft veel ‘kunst en illustratie’-workshops op Basisscholen, Speciaal Basis onderwijs en AZC’s. Daarnaast ontwikkelt en geeft ze workshops en rondleidingen voor kinderen in museum De Fundatie in Zwolle.

Indeling
Saskia Pekelharing – Is dit kunst?
Workshop Is dit kunst of kan het weg?
Door Saskia Pekelharing
Waar In school, in het eigen lokaal
Duur 2x 60 min.
Benodigdheden geen bijzonderheden
DATUM TIJD SCHOOL GROEP
vrijdag 6 april 9.30 Puntdak 7
11.00 Puntdak 8
13.00 Deldenerbroek 7-8
vrijdag 13 april 9.30 Puntdak 7
11.00 Puntdak 8
13.00 Deldenerbroek 7-8
Bijlage

Geen bijlagen