Vloggen

Vloggen – lessenserie

Door: Grote Broer uit Zwolle

Tijdens deze lessenserie maken de leerlingen elke week een vlog. Want hoe bedenk je een goed verhaal? En hoe presenteer je jezelf het beste voor de camera in slechts 2 minuten? Leerlingen maken meerdere vlogs en gaan aan de slag met ons montage programma. Ze bewerken zo hun eigen vlogs.

De lessenserie begint met een introductie op het vloggen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de voor- en nadelen van de online media. Hierna gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen vlog. Ze kiezen in groepjes een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen. Vervolgens wordt de vlog gefilmd en daarna gemonteerd met het montage programma op onze iPads. Ze leren dus ook over opname- en montagetechnieken die gebruikt worden in vlogs. Elke week maken ze weer een nieuwe vlog, waardoor er een hele vlog reeks ontstaat! Wie wordt de nieuwe Enzo Knol of Beautygloss van de klas?

Leerdoelen

  • Leerlingen leren het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.
  • Leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.
  • Leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven.
  • Leerlingen worden uitgedaagd na te denken over het gebruik en de impact van online video.

Locatie                            op school

Duur                                 3 x 75 minuten, 3 weken achter elkaar, 1 les per week

Periode                             in overleg met de school

Aantal deelnemers        Per klas, kleine klassen evt. gecombineerd.

Materiaal                       de workshopleiders verzorgen het materiaal

Benodigdheden              op school,

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.