De Hof, daar zit muziek in

Extra aandacht voor muziekonderwijs op basisscholen Hof van Twente

Afgelopen schooljaar werd op alle basisscholen in de gemeente Hof van Twente een flinke impuls gegeven aan het muziekonderwijs. Alle scholen in de Hof deden dit jaar namelijk mee aan het project De Hof, daar zit muziek in. Docenten van de Muziekschool Hof van Twente gingen de scholen in om de leerkrachten te begeleiden bij het geven van muziekles. Doel van het project was om het muziekonderwijs weer een vaste plek op het schoolrooster te geven en de kwaliteit ervan te verhogen. Bekijk hier het filmpje over het project.

Wetenschappers en deskundigen zijn het er al jaren over eens: actief met muziek bezig zijn is heel goed voor kinderen. Het stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek. Bovendien ontspant het, draagt het bij aan sociale structuren en geeft het levensvreugde. Reden genoeg dus om ook op school regelmatig bezig te zijn met muziek. Door een verkregen subsidie binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit kan de Stichting Culturele Basisvorming Hof van Twente in samenwerking met de Muziekschool Hof van Twente tot eind 2016 ondersteuning geven aan de scholen. Naast de begeleiding in school zullen de basisschooldocenten ook vier studiemiddagen volgen. Tijdens deze workshopmiddagen kunnen zij extra kennis opdoen over specifieke onderwerpen uit de muziek.

In 2017 en 2018 is er een vervolg gerealiseerd met een nieuwe bijdrage vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en wederom in samenwerking met Muziekschool Hof van Twente. Bij het tweede deel van het project hebben de leerkrachten coaching op maat gekregen, hebben hele teams trainingen gekregen en is er hard gewerkt aan een borgingsdocument waarbij de muzieklessen op elke school een plek krijgen in het curriculum.

logo CMK_stempel